Kontaktirajte me

O meni

Antonija Šola je za svoj autorski i kantautorski rad primila brojne nagrade publike i struke, te je prepoznata i etablirana pjevačica i autorica u Hrvatskoj ali i u regiji.

Neke od uspješnih suradnji: pjesma “Veži me za sebe” za koju je Antonija napisala tekst a otpjevao je Toše Proeski, osvojila je Grand Prix na Hrvatskom Radijskom festivalu 2007.
Antonija je 2005. godine osvojila srca publike kao autorica i na ZADARFEST-u sa pjesmom “Plovila mala barka” u izvedbi Marine Tomašević i Vinka Coce.
2007.g. Antonija je prvi puta kao izvođač osvojila 1. mjesto stručnog žirija za interpretaciju skladbe ”Zovem da ti čujem glas” na međunarodnom festivalu ”Pesem poletja” u Sloveniji.

Potpisuje pjesme na albumima Zdravka Čolića, Nine Badrić, Crvene Jabuke, Olivera Dragojevića, Željka Bebeka, Klapi Kontrade, Toše Proeskog, Tatjane Matejaš Tajči, Mladena Grdovića, Mate Bulića, Ivana Mikulića, Vinka Coce, klape Lanterna, Tonija Cetinskog, Emilije Kokić, Gazda, Begina, Mejaša, Danijele Martinović, Maje Šuput, Baraba, Alena Vitasovića, Petra Dragojevića, Tijane Dapčević, Lepe Brene, Grupe Joy, grupe Regina, Tijane Dapčević te mnogih drugih izvođača…

Antonija Šola i Toše Proeski su bili sudionici velike edukativne akcije “Volim osmijeh tvoj” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Duet koji su otpjevali prodan je u rekordnih 20.000 primjeraka u samo mjesec dana.

Za ovaj uspjeh Antonija i Toše su bili nagrađeni platinastom diskografskom nagradom.

Antonija je i autorica stihova megahita “Srce nije kamen” koja je službeno proglašena najslušanijom u 2006. godini po izboru svih radio postaja u cijeloj RH I od ZAMP-a. Istoimena skladba je bila i najavna skladba sapunice “Zabranjena ljubav” 3 sezone.

Antonija se ističe po promicanju solidarnosti u društvu a i diplomirala je Sociologiju i Hrvatsku kulturu.

Primila je također i zahvalnicu udruge Terry Fox pod pokroviteljstvom Kanadskog veleposlanstva u Zagrebu, te ostala vrijedna priznanja popout humanitarne udruga “DUH” i udruge ”RTL pomaže djeci” RTL Televizije, udruge “Hrabro dijee” i udruge “MI”.
Prvi Antonijin album “Anđele” u izdanju Dallas recordsa ovjenčan je ”platinastom” diskografskom nakladom.
Nakon uspjeha na izboru za Hrvatsku pjesmu Eurovizije ”Dora 2008” i osvojenog 2. mjesta, Antonija uspješno nastavlja sa festivalskim gostovanjima, nakon osvojene 1. nagrade slušatelja radio postaja i 1. Nagrade čitatelja ”24” sata na Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji sa skladbom ”Nebu pod oblak”, nastupila je na Splitskom Festivalu sa skladbom ”Mrva jubavi”, na festivalu ”Sunčane skale 2008”, u Herceg Novom sa skladbom ”Stradam”. 24.08.2008.g, Antonija je nastupila na festivalu ”Ohrid fest” u Makedoniji i ostvarila svoju prvu festivalsku pobjedu i Grand Prix, 1. nagrada publike i 2. nagrada stručnog žirija.

Drugi album Antonije Šola nazvan po uspješnici ”Gdje je srce tu je dom”i objavljen je 2008.godine . Antoniji je u veljači 2009 g. dodijeljena još jedna nagrada za njen autorski rad: Prema odluci 15 Tv postaja u Republici Makedoniji, video broj ” Volim osmijeh tvoj” proglašen je najgledanijim video brojem u 2008. godini, a Antonija je na svečanoj dodjeli u Bitoli pod pokroviteljstvom Tv Orbis dobila posebnu nagradu kao autor stihova za spomenutu skladbu. Za pjesmu “Ko lane ranjena” joj je na festivalu u Mostaru 2009. uručena nagrada publike. Godine 2012. osvaja Glorijinu nagradu za najbolju pjesmu na CMC-ovom glazbenom festivalu u Vodicama za pjesmu “Lagat ću”.

Godine 2010. kao aktivna redovna članica HDS, ZAMP-a te, članica HGU,HUZIP-a, zbog podrške raznih akcija zaštite autora i autorskih te izvođačkih prava, proglašena je veleposlanicom HDS ZAMP-a, te se zalaže u akciji Stop pirati te akciji “Glas autora” za zaštitu autora i njihovih prava.
Antonijina pjesma “Milijun poljubaca” je proglašena najemitiranijom pjesmom u 2009. godini.

Osim što piše tekstove Antonija i komponira glazbu,   2010. je primljena u redovno članstvo Hrvatskog društva skladatelja.

2009. objavljuje album za djecu pod nazivom “Zemlja sreće” koji je te godine nominiran za Porina te održava koncert u KD “Vatroslav Lisinski” za svoju najmlađu publiku, te je po ispitivanju tržišta najpopularniji izvođač i miljenica djece.
2013. Objavljuje album NEZGODNA sa novih 16 pjesama. Nastupa koncertno u pratnji benda.
2015. prelazi u Croatia Records i 2019. objavljuje BOŽIĆNI ALBUM sa originalnih 11 autorskih božićnih pjesmama pod nazivom “sretan Božić ljubavi” te najavljuje novi album za 2022. godinu.

Kontaktirajte me